maanantai 7. lokakuuta 2013

Ruuvit löysällä ja vieteri katki

Taputtelen itseäni olalle, kun sain sekä varatuksi hammaslääkärille ajan että käydyksi paikattavana. Se tosin olisikin ennenkuulumatonta, etten käyttäisi varaamaani aikaa. Ilman hyvää syytä käyttämättä jääneestä ajasta tulee lasku, mutta enemmän vielä painaa se, että siellä olisivat ammattilaiset ja tilat hoitovalmiudessa turhan pantteina ja kaikki tietävät, ettei tuota hoitovalmiutta ole mitenkään liiaksi maailmassa. Olisi surkeaa, että sellainen menisi takiani hukkaan.

- Onnittelut! Sait tehdyksi jotain, josta moni 10-vuotias saattaisi olla ylpeä. 
Kiitos näkemyksestäsi, Depis. Miten ennalta-arvattava puheenvuoro.

Purentakiskon hankinta alkaa vaikuttaa pakolliselta, kun hampaat hajoilevat suuhun. Unissani, ehkä valveillakin painan hampaita yhteen ja saan siitä myös niskajännityksiä, joka puolestaan aiheuttaa näön sumentumista sekä päänsärkyä ja hartiakipuja. Kiskoa on rasittavaa käyttää, mutta rasittavampia ovat sittenkin nämä vaivat. Olisikohan siinä tarpeeksi motivointia?

Sain myös varatuksi keskiviikolle hiustenleikkuun! Hieno homma.
- Vastahan olet kolme kuukautta vakavasti aikonut meinata.

Nyt kun vain suostuisin tarttumaan tuohon viimeisen tekstin viimeisiin säätöihin, olisi pakolliset hoidettu ja voisin siirtyä opiskeluhommiin. Aivoni eivät suostu, mutta jatkan suostuttelua. Säätäminen on miellyttävää hommaa, koska kokonaisuus on aivan kohta paketissa ja voin nauttia valmiista tuotoksesta eikä tarvitse ahdistua tyhjän paperin ja loputtomalta tuntuvan työmäärän edessä toisin kuin erinäisissä muissa tehtävissä, jotka haluan suorittaa. Valmiista töistä saa potkua ja niiden jälkeen vapaa-ajasta saa paljon enemmän nautintoa.

- Jos et lellisi ja pumpuloisi itseäsi, saisit varmasti paljon enemmän aikaiseksi. Teet vaan etkä mieti, tartut työhön ja raadat, kunnes on valmista. Ihmeellistä pullamössötouhua.
- Paitsi etten pysty edes aloittamaan, jos yritän väkisin. Se ei vain enää onnistu. Vuosikymmenet sain väkisin vääntämällä tikistettyä itsestäni suorituksia ulos, mutta se vieteri on venähtänyt tai peräti katki eikä vääntäminen enää auta. Näillä pitää nyt mennä. Vaikka sitten pumpuloimalla.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut, minäkin taputan sinua olalle.

    Ennen juhannusta lohkesi hampaasta pala. Joo, en ole vielä käynyt korjauttamassa sitä. Ei särje.
    Eikä ole rahaa.
    Eikä vaan saa aikaiseksi.

    Hiukseni huollan Fiskarsin keittiösaksilla.

    Hyvä sinä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja kiva nähdä sinua täällä kommenttiboksissa!

    Minä käyn kaupungin hammashuollossa, mutta eihän sekään ilmaista ole. Hampaani ovat niin onnettomat, että yritän saada ne mahd nopeasti hoitoon, jos jotain ilmenee, koska muuten pitää taas poistaa ja on jo aika monta koloa hammasrivissä :-( Silti tuohonkin meni yli kaksi viikkoa.

    Keittiösaksimenetelmä on kyllä hyvä! Joskus olen myös kotiparturilla hurautellut siiliä ja nuin, mutta nyt halajan kovasti jotain hyvää leikkausta tämän harventuneen poninhännän tilalle.

    VastaaPoista